8 dl lunken vand
10 gram gær
1 tsk honning/sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
700 gram hvedemel
200 gram havregryn
5 dl lillefingervarmt vand
8 gram gær
1 spsk honning
1 tsk salt
600 gram hvedemel
2 spsk hørfrø
3 dl kerner til topping (græskar eller solsikke)
Bages ved 220 grader i 14-16 min
150 gram smeltet smør
3 dl mælk
25 gram gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
500 gram hvedemel
DEJ:
1,5 dl mælk
25 gram gær
75 gram smeltet smør
1 æg
4 spsk sukker
400 gram hvedemel
1/2 tsk salt
VANILJECREME:
2 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
75 gram smeltet smør
1,5 dl mælk
25 gram gær
1 spsk sukker
0,25 tsk safran (knust i morter)
1 æg
0,5 tsk salt
400 gram hvedemel
1 æg til pensling
rosiner til pynt